Når eksamener overtager …

posted by: Michelle Sun

No Comments »

… dine tanker, din adfærd .. og dit liv!

Vi er midt i eksamensperioden, og det føles som om alle omkring mig danner hver deres individuelle kuppel, og låser af for omverdenen! Eksamen for mig betyder to ting .. at jeg bliver vanvittigt klog på et specifikt emne (bilder jeg mig selv ind), og at mit liv står på standby! Jeg er igang med at afslutte min HF eksamen, og det betyder utroligt meget for mig at mine karakterer er i top! Det betyder også, at når jeg går i eksamens mode, så låser jeg mig inde i min lejlighed, og terper alt hvad jeg overhovedet kan. Det ved jeg at der er rigtig mange andre der også gør, og jeg har tænkt meget over, at det i virkeligheden er ret uhensigtsmæssigt.

IMG_6576

Igår, imens jeg sad og terpede psykologi og emnet depression og terapi, slog det mig kl. 15, at jeg helt havde glemt at spise, jeg havde ikke fået noget luft, og i det hele taget var jeg gået stik imod mine normer. Jeg besluttede mig derfor for at spise lidt mad og tage til yoga, altså være væk fra eksamens tingene i et par timer. Da jeg kom tilbage fra yoga var jeg frisk og klar i hovedet og så pludselig materialerne fra en helt ny vinkel.

Ikke at jeg er eksamensekspert eller noget som helst, men personlig erfaring viser at det er okay (og sundt!) ikke at presse sig selv alt for hårdt, men blot følge sit normale mønster, så man ikke skaber stress. Jeg valgte (på opfordring fra veninde) at stå meget tidligt op, for at læse mine papirer igennem en sidste gang, så det var så friskt som muligt i mit hovede. Jeg sad også klar en halv time før eksamen, på skolen, for at få ro på og vende mig til omgivelserne. Det lykkedes mig at få (mit første) 12 tal til min mundtlige psykologi eksamen på b-niveau, på trods at af jeg rent faktisk var lidt i tvivl helt op til, om det jeg nu havde forberedt var rigtigt. Det var det så, men jeg tror at det har ligeså meget at gøre med at jeg var afslappet og glad, da jeg gik ind i lokalet. Jeg benytter også energi terapi som hjælper kroppen til at slappe af, hvilket jeg vil skrive mere detaljeret om på bloggen meget snart!

… xoxo

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *